Cardiologie

Examenul cardiologic complet este important datorită faptului că doar prin el se pot descoperi posibile afecțiuni cardiace determinate genetic, defecte congenitale, sau afecțiuni dobândite pe parcursul vieții animalului de companie. De aceea este indicat să se facă un examen cardiologic in primul an de viață (la 9 – 10 luni) și dacă nu se descoperă nimic, atunci se va repeta această investigație la vârsta de 7 ani. Dacă in primul an de viață nu s-a efectuat aceasta examinare, este obligatoriu de realizat înainte de orice anestezie, respectiv intervenție chirurgicală.
Pentru a putea spune cu mare acuratețe daca o inimă este bolnavă, sau nu, este nevoie de o succesiune de acțiuni respectiv Anamneza (istoricul afecțiunilor), Examinarea clinică (palpație, ascultație, vizual), ECG, Ecografie cardiacă si Radiografie toracică (daca este cazul). Totul se interpretează și când este necesar (după stabilirea diagnosticului) se face recomandarea de terapie.

Dr. Cristian Bădulescu

  • Absolvent al FACULTĂȚII DE MEDICINĂ VETERINARĂ din cadrul UNIVERSITĂȚII DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ BUCUREȘTI, promoția 1999
  • competențe: ecografie, cardiologie, chirurgie

Prețuri:

  • Examen ecografic cardiologic – Dr. Cristian Bădulescu: 600 lei