Terapie comportamentală
Cunoașterea nevoilor patrupedelor este esențială pentru stabilirea unui program sistematic vizând cogniția și/sau reabilitarea acestora. Ședințele de terapie comportamentală sunt specifice fiecărui individ în funcție de nevoile omului și ale câinelui. Orice aport informațional transmis în timpul ședințelor însoțit de punerea în practică a celor învățate conduce la adaptarea câinilor la viața civilizată, obiectivul fiind ca numărul de conjuncturi cotidiene plăcute atât pentru câine cât și pentru om să crească.
Diferența de limbaj și energie dintre cele două specii, reprezintă impedimentul principal cu care se confruntă societatea contemporană. Astfel, este imperios necesar ca informațiile și acțiunile pe care câinele le exprimă în raport cu mediul înconjurător, social și non-social, să fie interpretate corect si corijate corespunzător la nevoie.
Consilierea celor care vor să cumpere/adopte un câine este importantă deoarece orice relație interspecifică benefică, dintre om și câine, presupune o complementaritate între cei doi. Această legătură va determina nivelul de comunicare la care aceștia vor ajunge în decursul vieții.
Ședința de evaluare implică observarea animalului în raport cu familia umană, colectarea informațiilor fundamentale și testarea câinelui, în funcție de caz. Acestea vizează crearea programului particularizat de terapie prin stabilirea frecvenței ședințelor și modul de implementare a unui regim de viată favorabil câinelui și omului.

Dr. Alexandru Ionescu
- Absolvent al FACULTĂȚII DE MEDICINĂ VETERINARĂ din cadrul UNIVERSITĂȚII SPIRU HARET BUCUREȘTI, promoția 2020
- competențe: terapie comportamentală, medicină generală
Tarife:
- ședința de evaluare: 200 lei
- ședința de terapie: 250 – 450 lei/ședință